Bangkok

Zo. Dit is m'n eerste internetmoment hier in Thailand. Ik ga er geen lang verhaal van maken, maar vooral eerst (en eindelijk) de uitzwaaibrigade nog eens bedanken: wat onwijs lief dat jullie er waren!!!! Ik voelde me natuurlijk wel een enorme muts dat ik m'n ticket niet bij de hand had toen ik door de douane wilde gaan, maar gelukkig zat 'ie gewoon in m'n tas.


Vliegen vond ik enooorm spannend, maar het ging allemaal goed. Ik heb zelfs bijna de hele nacht doorgeslapen. Van Londen tot Bangkok zat ik bij het raam. Toen ik wakker werd had ik aan mijn linkerhand Google earth zonder scrollfuncie en aan m'n rechterhand twee Engelse meisjes waarvan een met bloedneus. Binnen no time had ik een warme Aziatische vegamaaltijd voor m'n neus, maar die kon ik echt nog niet wegkrijgen.


Eenmaal op het vliegveld van Bangkok duurde het even voordat ik doorhad waar ik m'n bagage kon ophalen, maar toen ik m'n tas had was ik binnen drie tellen met de bus op weg naar hostel New Siam I.


Naast me in de bus zat Laura uit  Amerika, nu bijna een jaar onderweg, zij wilde ook wel mee naar het hostel dus nu delen we een kamer. We hebben even wat gegeten (oehhhh lekkahh!!!!) en daarna kon ik wel even slapen. De slaapkamer was erg warm. Gelukkig hebben we een ventilator. Heb wel heerlijk een halve nacht in je lakenzak geslapen, Wi! (daarna werd het te warm) Groot voordeel van een kamer delen: de muggen slaan mij over!

Bangkok dag 1: op straat ontbeten met enorme bak vers fruit + yoghurt + muesli. Rondgescharreld op Kao San Road, de backpackerskalverstraat, en oa bananenpannekoek met chocoladesaus gegeten. Niet dat ik alleen maar aan eten denk ofzo. De Patthai was trouwens ook goed te eten. 's Middags in een tuktuk door Bangkok gecrost, onwijs grappig!!! 's Avond met Laura een liter Mango-wodkashake uit een kan gedronken. Ik moet wel aan m'n vitamientjes denken natuurlijk. Gevoel wat ik aan de dag overhield was dat het allemaal net niet echt is, een soort pretpark ofzo. Dat klinkt een beetje stom misschien.. Moet nog even wennen, laat ik het daar op houden.

Dag 2: met Laura naar de Weekendmarkt geweest. Euuuuunorm groot, ontelbaar veel kleine stalletjes met van alles en nogwat en alles tot de nok toe volgepropt!! Was wel even in shock toen ik zag dat ze ook hele kleine konijntjes in jurkjes verkopen! Voor het contrast zijn we daarna ook nog naar vier grote shoppingmals geweest. Die megagrote malls met airco en met de duurste winkels (er worden zelfs auto's verkocht) liggen die pal naast de weekendmarket. Wat een contrast.

Dag 3 (vandaag) Bangkok: mijn plan was om naar het Grote Paleis te gaan, maar dat is er niet van gekomen want ik wilde 'nog even' wat extra malariaspul kopen want je weet maar nooit. Dat heeft me eigenlijk de hele middag gekost (wel lekker kleefrijst met verse mango gegeten) en nu zit ik dus achter de computer. Vinden jullie ook niet dat ik voor straks wel een massage verdiend heb?

Morgen ga ik weg uit Bangkok, ik weet nog niet zeker waarheen. Ik denk richting Chiang Mai (in het noorden) en misschien ga ik lekker cultureel onverantwoord alles overslaan wat tussen Bangkok en Chiang Mai ligt ;-)

Liefs!! (en lees jullie mail, ook als ik niet meteen reply)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer