Chiang Mai, tenenkrommend

Nu toch naar Chiang Mai, geen bus met travestieten - wat ontzeg ik mezelf toch veel- maar een slaaptrein. Kon er maar net in liggen. Ik ging op zoek naar Julies hostel, op aanraden van ejd-tjes. Ik werd gek van de toeterende tuktuks, maar eentje was anders. Was een Tuktuk met een vrouw die gewoon praatje maakte en behoorlijk goed Engels spreekt. Ze werkt als Tuktukchauffeur en als masseuse. Ook zei raade Julies gh aan, maar het bleek vol te zitten. Toen werd het natuulijk het Bananaguesthouse!

Vanaf Chiang Mai kan je veel tochten doen, maar die gaan bijna allemaal naar t noorden en ik ga straks nog verder naar t noorden dus ik besloot om niet vanaf hier een trekking te doen, maar straks eentje vanuit het noorden. Wat dan? Eerst maar eens een voetmassage. Toevallig was Tuktuk aan het werk en wilde zij het doen. Gezellig. Ze bleek jarig te zijn en nodigde me meteen uit voor verjaardagslunch met haar collega's, zeg ik geen nee tegen! Ze nodigde me ook uit voor s' avonds. Ben daarvoor eerst nog even een uur bij de monniken in de wat geweest tijdens hun gezangen. En toen dus met Rung van de tuktuk gegeten in een enorme barbequehal. Mn eerste niet-vegamaaltijd hier. Ze was enorm blij met het pak koffie dat ik haar gaf en met de balpen met een soort uitrolcollage van Nederland (thnx Nienke!) Ik mocht haar huisje nog even bewonderen en toen ben ik in m'n bed gedoken. Niet zonder reden...

De volgende twee dagen moest ik namelijk keihard studeren :P Ik wilde graag een massagecursus doen en die worden hier op elke straathoek aangeboden en eigenlijk ook in elke winkel daartussen, dus ja...  Uiteindelijk koos ik voor een tweedagse voetreflexmassagecursus. Was erg jeuk! Vanaf nu ben ik in te huren. Voor voetmassages dus.

Nu gauw terug naar m'n Bananaguesthouse, want morgen wil ik verder naar het noorden.

Oh nog even iets over eten... pofferjes van kokosmelk met mais, oeahhh! Lekker!!! En bananepannekoek voor toe, oioioioioi! Wunschlos glucklich!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer