Dali

Ik loop achter met schrijven!!!!! Inhaalslag begint NU! Beetje korter door de bocht allemaal dus, evt vul ik later nog aan.
 
Dali
 
Toen ik me sterk genoeg voelde om een busreis aan te kunnen, heb ik vanuit Deqin de bus naar Dali genomen. Het was een heeeel lange reis en ik kwam om 3.30 's ochtends aan, 40 km vanaf Dali. Om 4.00 in Dali, maar gekgenoeg waren veel guesthouses al dicht. Ahum.
Gelukkig vond ik er eentje waar ik naar binnen kon en waar ze ook nog een bed voor me hadden.
 
Dali lijkt alweer heellang geleden! Wat heb ik gedaan?? Niet zo heel veel eigenlijk. Rondgelopen door het centrum en iets erbuiten. Mooie oude huisjes gezien en ergens in een tuintje een hele grote eekhoorn die aan het rondstuiteren was, totdat 'ie mij zag.
Centrum was het mooiste, maar ik moest wel m'n best doen om het te zien want alle straten en alle mooie huisjes dus ook, zijn eigenlijk omgetoverd in een groot winkelcentrum voor touristen. Ik had nog gpeland om rond het meer te mountainbiken, maar ik was nog steeds wat wiebelig.
In m'n guesthouse waren een paar leuke mensen en vlakvbij en er was een leuk cafeetje waar we overdag binnen en buiten rondhingen. Buiten op de stoep, of binnen op de bank hangen, of op de matrassen, drie naast elkaar. Met veel thee, fijn! Het cafee 'Pragna' is van een Canadees, Jason. Naast de deur staat een bordje: I don't care if it rains or freezes, I'm in the hands of good old.. Jason'.
In het cafee was ook steeds een dronken Chinees die tatoeages maakt op de ouderwetse manier, met bamboe. Zodra hij aan de slag ging, was hij ineens onwijs gefocussed en maakte hij vanuit de losse pols de mooiste tatoeages. (hoewel ik nog steeds geen fan ben van tattoos)
 
Vanuir Dali met de bus naar Kunming en vanaf daar 38 uur in de trein naar Peking, naar Rogier!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer