Gibbon experience!! Ik ben een aap!

Met 4 Amerikanen en heel stuk terug richting Huay Xai voor de Gibbon experience (www.gibbonx.org). Ik had me hier al in Huay Xai voor opgegeven en keek er enorm naar uit, vooral na de tweedaagse jungletocht in Luang Nam Tha, dat smaakte naar meer! 

Voordat het zover was moesten we overnachten in Ban Don Xai, een klein dorp langs de weg en langs het water. Er waren precies drie kamers voor ons vijven, dus precies goed. Ik deelde mijn kamer met een gekko.

Die kleine dorpjes zijn zo leuk, bijna iedereen wil een praatje maken en bijna iedereen spreekt een paar woorden engels, de rest gaat met handen en voeten. De kinderen vand e eigenaars van dit guesthouse waren erg enthousiast, helemaal toen we wilden gaan zwemmen. Binnen no time lagen we in de rivier met zeven kinderen om ons heen te spetteren en we bleken erg geschikt als klimrek en springplank. Ze vonden ons 'namlai' (mooi)!  En wij hun dus wij zeiden: namlalai!!! (heel mooi!) En dna zij weer: nam lalalalalaiiii! etc etc. Later liet een meisje ons haar schoolwerk zien. Ze is negen en ze doet wiskundedingen die wij op de middelbare school pas kregen, ik was zwaar onder de indruk.

De eigenaresse vroeg of we kip wilden eten. Ik niet en Melissa is ook vega, maar de jongens wel, dus toen is ze een kip gaan vangen.

Nou goed de Gibbon experience! Wat was dat onwijs gaaf!!!!! Wat houdt het in? Een driedaagse jungletocht met ziplines/kabelbanen en slapen in boomhutten 40m boven de grond! De eerste dag hebben we niet erg lang gelopen. Iedereen was opgewonden over de kabelbanen en de eerste was meteen best lang en hoog! Hondervijftig meter boven de grond, 180 m lang. Je meost jezelf vastzippen, safetyline first en dan de katrol. En dan... afzetten van het platform en vliegen!!!! Eigenlijk vond ik het elke keer de eerste seconde best eng,maar als ik eenmaal ging, woeiiiiiiii!!  Over de bomen, over het water, ver uitzicht, bungelende voeten, yihaa!!!

Wij denden de waterfallstrekking dus we gingen zwemmen in de waterval. Daar had ik m'n eerste bloedzuiger. Hij zat tussen m'n tenen en had zich behoorlijk volgezogen. Ik kreeg 'm niet weg, gelukki iemand anders wel. Glibberdingen!

Slapen in een boomhut, wauw! We hadden een best ruime boomhut, maar we hebben met zn vijven geslapen onder een tweepersoons mosquitonet want het begon toch te onweren en te regenen!!!! Het was recht boven ons want het flitste en bulderde nonstop. Geen kinderachtige flitsen, geen lijntje in de lucht, ne de hele lucht was gewoon verlicht alsof er tl-buizen hingen. En ook al wist ik dat die boom er al honderden jaren stond...

Douchen in een boomhut en naar de wc gaan in een boomhut, geinig! Douche en wc was een verdipeing lager. Aan de kant van de trap naar boven was eengordijntje, aan de andere kant een klein hekje, met uitzicht over enorm veel bos!

Tweede dag 's ochtends door de wolken geziplined en naar de tweede boomhut gelopen, ongelooflijk, die was nog mooier! Inmiddels was ik een ervaren bloedzuigerverwijderaar geworden en ik kan geen genoeg krijgen van lopen door de jungle, dus met Melissa en Danny ben ik nog een paar uur gaan lopen en ziplinen (en min of meer verdwaald, eenbeetje verwalen is leuk), was supergaaf. Nu konden we wat rusiger lopen en beter naar het bos kijken. Sommige bomen hebben een soort muur onderaan, zal wel een deel van de wortel zijn, maar dat deel is toevallig wel een stuk hoger dan ik lang ben. Twee rode kikkers gezien en een vlinder met alle kleuren groen.

Als laatste van de sipline gaan is trouwens erg speciaal. Alsof ik helemaal in m'n eentje in het bos stond. Rustig zippen en gaaaaaaaaaaaaaaaaan!

We hadden weer onweer besteld en kregen een driedubble portie, niks te klagen!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer