Luang Nam Tha, 2 dagen jungle

Geen bericht goed bericht, dat gold zeker voor de afgelopen twee weken! Ik verheugde me enorm op Laos en nu blijkt Laos nog mooier dan ik oooooit had kunnen denken! Het is echt afschuwelijk mooi hier!!!

Ik ga aparte oofdstukjes maken per stad, anders wordt het zo'n lap tekst.

Vanuit Chiang Rai ging ik met de bus naar de grens in het noorden van Thailand. In een heel smal longtailbootje de Mekong over en ik was in Huayx Xai, Laos! Zonsondergang aan de Mekong...

De volgende dag meteen verder naar het noorden, op naar de jungle. Het guesthouse in Luang Nam Tha was superdeluxe. De 7 maand oude zoon van de eigenaars heeft als nickname Obama, (dat heeft zn moeder bedacht, vond ze een goede naam omdat Barak Obama op tv over verandering sprak. 'But my husband do not know!') 

Toevallig (of niet) wilde iedereen in het guesthouse een tweedaagse jungletrek doen, dus we zijn met z'n allen gegaan. Een deel van de groep bleek zich, net als ik, ook te hebben opgegeven voor de Gibbonsexperience later die week, dus iedereen was erg blij dat t klikte.

De jungle was onwijs mooi, veel dikke grote bomen, een wirwar van kleinere bomen, smalle paden, de mooiste vlinders en veel bloedzuigers. De gids lete niet erg op dieren in het woud, maar toen ik vooraan liep had ik toch de mazzel een neushoornvogel te zien wegvliegen, groot!

We liepen elke dag 5 of 6 uur, maar de hoeveelheid aan pauzes was het meest vermoeiend. Ik hou van lopen tegen de bergop!

We slipen in een rieten huisje naast een Akha-dorpje. Voor het eten konden we nog even in het dorp gaan kijken en foto's maken, maar ik voelde me daar zo ongemakkelijk bij, en heb gewoon rondgewandeld. Net een kinderboerderij, overal beesten. Hangbuikzwijnen met kleintjes, kippen, baby-eenden, honden, kinderenmet vogelkuikens in de handen, alles sjeest achter elkaar aan door het dorp.

Het dorp zelf was heel interessant. Behalve de bamboehuizen zijn er hele kleine bamboehuisjes op palen. Als een zoon dertien of veertien jaar is, krijgt hij zo'n huisje om in te slapen, zodat hij op zoek kan naar een vriendinnetje. Als een jongen uit een ander dorp een afspraakje wil met eenmeisje, moet hij het hoofd van dat andere dorp om toestemming vragen en een fles Laolao (rijstwijn, ruikt als spiritus, niks voor mij) en een pak sigaretten meebrengen.

Avondeten was geweldig. Rijst met groenten en veel gember en knoflook, hmmmm! En we kregen een glaasje Laolao rijstwijn, ik heb het opgedronken, maar van de geur alleen al begin ik bijna over te geven, veel te sterk! Na het avondeten stonden twaalfjariga akhameisjes te popelen om ons een laomassage te geven. Ze hadden er enorme lol in, drukten met hun handen en hun lichaamsgewicht op willekeurige plaatsen op je lichaam, ook op mn ruggegraat auwwwwwwww, sloegen met hun vlakke hand overal waar ze ons raken konden en ondertussen probeerden ze uit te vogelen of er ook stelletjes in de groep waren. Er was inderdaad een stelletje en dat was reden voor een hoop gechiechel. Kortom, het was erg gezellig en iedereen werd melig.

De tweede dag was als de eerste, maar we kregen lunch uit bamboestammen die doormidden waren gesneden, dan zitten er een soort bakjes in die voor ons gevuld waren met groente en omelet en we kregen rijst uit bananabladeren, je zou de foto's moeten zien, gaaf! Oh knallend onweer en veeeeeeel regen, supermooi en indrukwekkend!

M'n laatste dag in Luang Nam Tha lekker genixt en een Lao-oliemassage gehad (in het kader van vergelijkend massag-onderzoek).

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer