Vang Vieng

Hallooo!

Zo gaat dat dus. Nu weet ik het. Eerst wil ik het liefst elke uur op m'n weblog schrijven omdat alles zo leuk is, maar dan wordt alles nog veel leuker en wil ik geen seconde missen waardoor ik (op een paar ikmisiedereenzodagen na) met een grote boog om internetcafe's heen begin te lopen en het lijkt alof ik nog steeds in Luang Prabang rondhang, of anders in Vientiane misschien.

Maar dat is dus niet zo.

Ik ben namelijk weer in Thailand nu! Maar om het overzichtelijk te houden, overmorgen ga ik weer terug naar Laos hoor!

Na Luang Prabang zijn we, zoals de meeste toeristen, doorgereisd naar ubertoeristisch Vang Vieng. Alles wat ik over Vang Vieng had gehoord is waar. De ene bar na de andere. En in elke bar kan je non-stop naar Friends-video's zitten kijken. Ik heb in de vier dagen dat ik in Vang Vieng was 'maar' twee afleveringen gezien (omdat het opeens keihard begon te regenen), maar dat was genoeg om me te laten dromen dat ik met Jennifer Aniston op een bed zat te kletsen over haar ex. Die ik overigens een dag later na 't avondeten terugzag in zowel Oceans Eleven (waar ik alweer weinig van begreep) als in Fightclub.

En ook dat van Het Tuben is waar. En ja, die films zagen we inderdaad na een dag tuben. Tuben is dus het andere bekende bestanddeel van Vang Vieng. In een grote rubberband een paar km van de rivier afdrijven en ondertussen de leukste bars aan het water bezoeken.

We hadden ons laten vertellen dat de eerste bar het leukste was. Deze bar had inderdaad de hoogste 'swing'. Een trapeze bovenin (hoooog in) een boom. Ik ben er twee keer vanaf geslingerd, voor mij een behoorlijke gibbonexperience. Ik wilde een derde keer maar ineens durfde ik niet meer. Gek want het ging steeds gewoon goed. Misschien waren m'n organen te gehusseld. Of het was de Malibucoconutpineappleshake. In ieder geval,voordat we vertrokken naar de volgende bar kregen we nog een emmer met huppeldepupcoconutshake omdat we de laatste gasten waren. Zo laatste zelfs dat onze tubes gepikt waren en we met z'n zevenen in vier tubes naar de volgende bar moesten dobberen. Daar kenden we geen genade en na een heftig moddergevecht (pure wellness), dobberden we in onze versteruggepikte tubes naar de volgende bar voor een potje jeux de boules.

Om een lang verhaal kort te maken, we gingen douchen, eten en films kijken.

Sommige mensen houden het tube/friends-ritme makkelijk een week vol en ik moet bekennen dat het vanwege het weer erg verleidelijk was, maar de omgeving van Vang Vieng is namlalaai (Lao voor onwiiijjjjjs mooi!) dus voor de volgende dag had ik een mountainbike. Danny en Adam wilden gaan tuben maar waren te brak. Fietsen durfden ze wel aan.

Vang Vieng ligt supermooi tussen bergen die de grond uit lijken te schieten (limestonecliffs?), te mooie zondondergangen en er zijn veel grotten. Op zoek naar grotten dus hoogtepunt van de dag en eigenlijk een van de mooiste dingen die ik ooit heb gedaan/meegemaakt was een grot waar ik met Danny was (Adam te brak). Deze grot kon je ongeveer een kilometer in, maar er stond water in. Ik hield het vrij lang droog vanwege m'n go-go-gadgetlegs, maar op een gegeven moment stond het water zo hoog dat we onze tassen ergens op een rots moesten achterlaten om de boel droog te houden. En het was donker! We hadden onze headlights, maar toch. Niet echt een cafetaria. Het was vrij makkelijk om onze weg te vinden omdat een groot deel van de bodem en zijkanten van de grot bestond uit een soort witte limestoneschubben. Je voelt 'm aankomen, op een gegeven moment was er geen bodem meer! Waaaaaahhhhh zwemmen in een grot! We deden onze headlights uit en dobberden daar rond, luisterden naar het druppen van water in de grot en het ruisen van misschien een waterval verderop. Yihaa!!!

Goed, ik heb wel eens horen zeggen dat je het beste op het hoogtepunt van een feest naar huis kunt gaan. Nu zit ik hier intens na te genieten en gaat de toko sluiten! Verdere Vang Vieng verhalen blijven je dus bespaard. Volgende keer over Vientiane en Thailand.

(Weltrusten!)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer